ESD-werktafel


ESD werktafels


ESD veilig werken begint met een ESD werktafel, kortweg ESD tafel. Zodra u in contact komt met de "open" elektronica, zijn ESD werktafels een noodzkelijkheid. Onze ESD-veilige elektronica werktafels zijn uiteraard conform de IEC 61340-5-1 en als extra voorzien van volume geleidende werkbladen. De volume geleidende bladen zijn aan de onderzijde geaard op meer dan 10 plaatsen zodat een elektrostatische ontlading op het oppervlak effectief en lokaal wordt afgevoerd naar de onderzijde van het blad. Bij een oppervlakte geleidend blad zoals bijv een volkernblad zal de elektrostatische lading zich over het oppervlak naar een aardpunt verplaatsen waarbij elektronica borden die zich op het tafelblad bevinden alsnog in aanraking kunnen komen met potentiaal verschillen veroorzaakt door de passerende elektrostatiche lading. Hoewel een ESD tafel met oppervlakte geleidend blad kan voldoen aan de IEC-norm betekent dit nog niet dat uw elektronica optimaal beschermd is. De IEC-norm mbt een ESD werktafel spreekt alleen over eenvoudige te bepalen oppervlakte en aardings weerstanden ofwel indirect over het tijdsbestek nodig voor de afvoer van een bepaalde hoeveelheid elektrostatische lading maar niet over hoe dit optimaal gerealiseerd kan worden ter bescherming van uw elektronische schakelingen die op het blad van een ESD elektronica werktafel kunnen liggen. Door een goede dissipatieve waarde gekoppeld aan een zeer homogene afleidweerstand zijn onze volume geleidende werkbladen superieur voor ESD elektronica werktafels.


In ons programma ESD werktafels zitten verschillende modellen, met name C-poot modellen standaard hoogte instelbaar(Flexiline) maar ook 4-poot ESD  tafels met vaste werkhoogte (erfi). Een grote verscheidenheid aan ESD veilige accessoires geeft u de gelegenheid om de aankleding van uw ESD werktafel perfect af te stemmen op de te verrichten werkzaamheden.

Bij de keuze voor een ESD tafel is het belangrijk om ook rekening te houden met de omgevingsfactoren. Hieronder verstaan we de opslag, transport en verpakking van elektronische componenten en printplaten. Zonder aandacht voor deze zaken heeft een ESD werktafel weinig zin.

Wij nodigen u uit om u zelf te informeren via deze website of om onze showroom te bezichtigen. Wilt u meer weten over hoe u een correcte ESD-veilige werkplek creƫert? Neem dan contact op met elQuipTM.

Flexiline ESD werktafels

 Flexiline: een solide modulair uitbreidbaar werktafel-systeem standaard in

hoogte verstelbaar en ook  leverbaar met elektrische hoogte verstelling.

Uitvoerbaar in vele configuraties dankzij een uitgebreid accessoire pakket.

Flexiline voldoet ruimschoots aan de elektrisch/mechanische veiligheids norm

DIN EN 13150:2001 voor werktafels en kan worden uitgerust met LED

verlichting ontworpen volgens de richtlijn DIN EN12464-1 met een licht opbrengst

tot 3200Lux. De ESD-veilige uitvoering is conform DIN EN61340-5-1.


 Flexiline is een eigen product van elQuip


Download de product flyer met prijs gegevens.

Flexiline ESD werktafel
Eduline ESD werktafel
EduLine ESD werktafels


 EDUline: een robust modulair uitbreidbaar praktikumtafel-systeem

met krasvast en soldeerboutbestendig blad, keurig afgewerkt en

leverbaar met oa voedingsbalk, PC & monitor houder, soldeer-

rook afzuiging en in ESD-veilige uitvoering conform DIN EN61340-

5-1.


 EDUline is een eigen product van elQuip

ERFI ESD werktafels

 erfi levert modulair uitbreidbare werktafel-systemen

leverbaar in vele varianten met oa. elektrische

hoogte verstelling, opstanden met inbouw elektronica-modules

en uiteraard ESD-veilige uitvoering conform DIN  EN61340-5-1.

ERFI ESD werktafel

ESD werktafel

ESD werktafel