werktafels

Werktafel


Bent u op zoek naar een werktafel of bureautafel (hoogte verstelbaar) waar u efficiënt mee kunt werken en welke lang meegaat en ergonomisch doordacht is? Bekijk dan ons assortiment modulaire werktafels van bekende Duitse kwaliteits merken zoals Flexiline, Freestand en Erfi. Dankzij onze decenia lange ervaring op het gebied van werkplek inrichting van productie- tot kantoor-omgeving, zijn wij in staat een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding te bieden voor de inrichting van uw werkplekken met werktafels, werkstoelen en meer. Het assortiment loopt uiteen van compleet uitgeruste werktafels (in hoogte verstelbaar), ergonomische werkstoelen, opbergkasten etc. die het werken bij een werktafel ver-aangenamen. Het is belangrijk voldoende werkruimte te bieden daarom zijn systeem werktafels een uitstekende oplossing. Met deze werktafels kunt u netwerken samenstellen van vele gekoppelde werkvlakken (hoogte verstelbaar) in serie en/of met hoekopstellingen. Op deze manier kunnen de werkplekken organische meegroeien of heringericht worden.


Alle Flexiline werktafels in ons assortiment zijn eenvoudig in hoogte verstelbaar. Op deze manier kunt u voor iedere klus een prettige werkplek creëren voor iedere werknemer. De Flexiline werktafel onderscheidt zich vooral door het sterke zeer stabiele gelaste frame van staal. Daarnaast is de Flexiline  werktafel op een hoog niveau modulair en daardoor zeer veelzijdig in toepasbaarheid. U kunt ze eenvoudig samenstellen naar uw wens mede doordat de werkbladen gemakkelijk (elektrisch) zijn te verstellen op iedere gewenste hoogte. U kunt de Flexiline werktafel ook zonder meetopstand gebruiken zodat u gemakkelijk bijv grote platen kunt bewerken. Naast complete werktafels zult u allerlei modules in ons assortiment aantreffen zoals elektra-rails, kabelgoten, ladekasten, grijpbak-rail, monitorsteunen, geperforeerde gereedschap rekken, legplanken, etc. Deze handige modules zijn toe te passen op iedere Flexiline werktafel. Flexiline werktafels kunnen wij uit voorraad leveren.


Bekijk op deze pagina ons aanbod werktafel- en bureautafel-systemen en klik door naar het juiste deel van de elQuip web-site.

Freestand werktafel


Freestand: een robust elektrisch in hoogte verstelbaar werktafel systeem (van 64 tot 124cm) voor toepassing in de kantoor omgeving, flex-werk omgeving of als overleg tafel of lichte werktafel. De Freestand in hoogte verstalbare werktafel is leverbaar in diverse afmeting met een keurig afgewerkt krasvast blad. Verder kan de Freestand voorzien worden van intelligente bediening met de bijbehorende ”Live.Stand fitness coach” software app welke kan zorgen voor een optimale conditie gedurende de werkdag. De setting van het dynamisch-werken.


 Freestand is een product van OMT

Freestand werktafel
Flexiline werktafel

Flexiline: een solide modulair uitbreidbaar werktafel systeem standaard in

hoogte verstelbaar en ook  leverbaar met elektrische hoogte verstelling.

Uitvoerbaar in vele configuraties dankzij een uitgebreid accessoire pakket.

Flexiline voldoet ruimschoots aan de elektrisch/mechanische veiligheids norm

DIN EN 13150:2001 voor werktafel en kan worden uitgerust met LED

verlichting ontworpen volgens de richtlijn DIN EN12464-1 met een licht opbrengst tot 3200Lux. De ESD-veilige uitvoering is conform DIN EN61340-5-1.


 Flexiline werktafels zijn een eigen product van elQuip en worden geproduceerd in Duitsland


Download de product flyer met prijs gegevens.

Flexiline werktafels in hoekopstelling
erfi werktafel

 Erfi levert modulair uitbreidbare werktafel systemen

in vele varianten met oa. elektrische hoogte verstelling,

opstanden met inbouw elektronica-modules en uiteraard

ESD-veilige werktafel uitvoeringen conform de DIN norm

EN61340-5-1. Werktafels van Erfi hebben een frame wat geheel uit aluminium bestaat. Ook voor de in hoogte verstelbare werktafels.

erfi werktafel

Tips voor de aanschaf van een werktafel of werkbank

Een werktafel of werkbank is een primair deel van een goede werkplek in een technische afdeling. Maar hoe kies je het juiste model werktafel? Onderstaand enkele praktische tips op een rij:

  • Draaggewicht: hoeveel gewicht moet de werktafel kunnen dragen? Bij elQuip bieden we werktafels voor licht-werk of kantoor gebruik (belastbaar tot 125 kg), werktafels of werkbanken voor intensief gebruik (belastbaar tot 300 kg) en aangepaste werkbanken voor  gebruik met zware lasten (belastbaar tot 500 kg).
  • Verstelbaarheid: een in hoogte verstelbare werktafel biedt de mogelijkheid om de werkhoogte op de lengte van de werknemers af te stellen, wat bijdraagt aan ergonomisch werken. Daarnaast zijn er ook in hoogte verstelbare werktafels met een hoogte range geschikt voor zowel zittend als staand werk. De Flexiline modellen zijn standaard in hoogte verstelbare werktafels.
  • Maten: ook de afmetingen van de werktafel zijn belangrijk voor de aankoop. Voor het uitoefenen van een hobby is een werkbank tot 160 cm breed en ongeveer 60-80 cm diep voldoende. In een professionele werkomgeving heb je al gauw een werkbank nodig van 2 meter breed en 90 cm diep of meer.
  • Werkblad: de keuze van het werkblad hangt af van de werkzaamheden, veiligheids eisen voor mens en apparatuur als ook van de slijtvastheids eisen of kans op beschadiging van het blad en natuurlijk het budget. Zo biedt een melamine werkblad een goede prijs/prestatie verhouding maar is niet ESD-veilig en heeft een gemiddelde krasvastheid. Voor ESD-veiligheid moet gekozen worden voor ESD-werkblad en voor hogere belastbaarheid of krasvastheid voor HPL werkblad. Voor hoge belastbaarheid of gebruik in cleanroom omgeving kan voor RVS werkbladen gekozen worden.
  • Werkomgeving: in wat voor condities komt de werkbank te staan? Geïntegreerd in een ESD-veilige omgeving, EMC gevoelige omgeving, cleanroom omgeving, spelen mageneetvelden een rol of spelen deze eisen een ondergeschikte rol.
  • Opbergruimte: kies je voor een standaard vlakke werktafel of liever een werktafel met meetopstand eventueel aangevuld met geïntegreerde ladeblokken of verrijdbare ladeblokken om spullen in op te slaan.
  • Verplaatsbaarheid: voer je vaak op verschillende plekken werkzaamheden uit? Dan is een verrijdbare werktafel ideaal. Flexiline werktafels zijn optioneel verrijdbaar te maken in iedere configuratie (ook ESD-veilig en hoogte verstelbaar). Een vaste werktafel biedt daarintegen meer stabiliteit.
  • Budget: elQuip biedt werkbanken van duurzame Europese topmerken zoals Flexiline, Erfi en OMT. Daarnaast combineert ons eigen huismerk Flexiline een standaard in hoogte instelbare werktafel met een scherpe prijs, een zeer betrouwbare kwaliteit en daarom 10 jaar garantie. Leverbaar uit voorraad.

elQuip de technische werktafel en bureautafel specialist

elQuip de technische werktafel en bureautafel specialist